SM-joukkueet

SBCAK kerää vuosittain joukkueet agilityn, rally-tokon ja tokon suomenmestaruuskilpailuihin.

Yhdistys maksaa joukkueiden osallistumismaksut sekä edustuspaidat. Joukkueeseen osallistuvien koirien on oltava puhdasrotuisia bordercollieita tai australiankelpieitä. Ohjaajan on oltava SBCAK ry:n jäsen.

Tältä sivulta löydät joukkueiden valintaperusteet ja vaatimukset. SM-joukkueiden kokoamisesta ja valinnasta vastaavat kunkin lajin toimikunnat.

Agility

SBCAK ry:n joukkueet valitaan säkäluokittain seuraavasti:

  • Sagin ranking tilanne 31.7. neljä parasta + varakoira, säkäluokittain
  • Koiralla on oltava virallinen mittaustodistus ja oikeus kisata 3 –luokassa
  • Ohjaajalla on oltava omasta lisenssiseurasta edustuksen siirtotodistus siinä vaiheessa, kun on valittu joukkueeseen

Jos täysiä joukkueita ei saada pikkumakseihin ja makseihin, muodostetaan ensijaisesti maksijoukkue rankingsijoituksen mukaisessa järjestyksessä.

Myös medeille muodostetaan joukkue, mikäli siihen on riittävästi koirakoita.

Rally-toko

Rally-tokon SM-joukkue:
Joukkueessa on oltava vähintään kolme koiraa: kaksi alemman luokan (ALO tai AVO) koiraa ja yksi ylemmän luokan (VOI tai MES) koira. Joukkueessa voi olla enintään viisi koiraa: kolme alokas- tai avoimen luokan ja kaksi voittaja- tai mestariluokan koiraa. Lisäksi voidaan valita yksi varakoira alokas- tai avoimeen luokkaan ja yksi varakoira voittaja- tai mestariluokkaan.

SBCAK ry:n Rally-tokon SM-joukkueiden valintakriteerit:

Yleiset säännöt:
Koirakolla tulee olla vähintään yksi hyväksytty tulos luokasta, jossa kilpailee SM-kisoissa. Ohjaaja voi edustaa joukkuekilpailussa vain yhtä yhdistystä.

ALO ja AVO koirat:
Joukkueeseen valitaan kolme parhaat pisteet saavuttanutta ALO ja/tai AVO koirakkoa ja näiden lisäksi kaksi varakoirakkoa. Valinnassa huomioidaan koirakon paras pistemäärä luokasta, johon se aikoo osallistua SM-kisoissa. Jos pisteet menevät tasan, valinta suoritetaan arpomalla.

VOI ja MES koirat:
Joukkueeseen valitaan kaksi parhaat pisteet saavuttanutta VOI ja/tai MES koirakkoa ja näiden lisäksi yksi varakoirakko. Valinnassa huomioidaan VOI-luokan koirakon paras pistemäärä VOI-luokasta ja MES-luokan koirakon neljän parhaan tuloksen keskiarvo MES-luokasta. Jos pisteet menevät tasan, valinta suoritetaan arpomalla.

Toko

Tokon SM-joukkue:
Joukkue koostuu kahdesta alokas- ja kahdesta avoimenluokan koirakosta sekä kahdesta voittaja- tai erikoisvoittajaluokan koirakosta. Joukkueessa on oltava vähintään kolme koiraa, yksi alokasluokassa ja yksi avoimessa luokassa sekä yksi voittaja- tai erikoisvoittajaluokassa. Erikoisvoittajaluokkaan osallistuvalla koiralla tulee olla siihen osallistumisoikeus ennen SM-kokeen ilmoittautumisajan umpeutumista. Lisäksi jokaisella joukkueella on oikeus ilmoittaa yksi varakoira alokasluokkaan ja avoimeen luokkaan, sekä yksi varakoira voittaja- tai erikoisvoittajaluokkaan.

SBCAK ry:n Tokon SM-joukkueiden valintakriteerit:

Yleiset säännöt:
Koirakon tulee täyttää omaa luokkaansa koskeva osallistumisoikeus joukkueen haun viimeisenä päivänä. Ohjaaja voi edustaa joukkuekilpailussa vain yhtä yhdistystä.

ALO ja AVO koirat:
Joukkueeseen valitaan kaksi parhaat pisteet saavuttanutta alokasluokan koiraa ja kaksi parhaat pisteet saavuttanutta avoimen luokan koiraa ja näiden lisäksi yksi varakoira kumpaankin luokkaan. Valinnassa huomioidaan koirakon paras tulos siinä luokassa, johon se aikoo osallistua SM-kisoissa tai avoimen luokan koirakolla alokasluokan kolmen parhaan tuloksen keskiarvo. Tulos kilpailuluokasta on kuitenkin vertailussa arvokkaampi kuin alemman luokan parhaiden tulosten keskiarvo. Jos pisteet menevät tasan, valinta suoritetaan arpomalla.

VOI ja EVL koirat:
Joukkueeseen valitaan kaksi parhaat pisteet saavuttanutta VOI ja/tai EVL koirakkoa ja näiden lisäksi yksi varakoirakko. Valinnassa huomioidaan VOI-luokan koirakon paras pistemäärä VOI-luokasta tai avoimen luokan kolmen parhaan tuloksen keskiarvo. Tulos kilpailuluokasta on kuitenkin vertailussa arvokkaampi kuin alemman luokan parhaiden tulosten keskiarvo. EVL-luokan koirakon valinnassa huomioidaan koirakon paras tulos EVL-luokasta SM-kisan EVL:n osallistumisoikeuden kriteerien mukaisesti. Maajoukkueen valintakokeesta saatu tulos on vertailussa arvokkaampi kuin tavallisesta kokeesta saatu tulos. Jos pisteet menevät tasan, valinta suoritetaan arpomalla.