Ensi vuoden tammikuussa valitaan taas SBCAK ry:n Vuoden Koirat. Lähetä koirasi tulokset osoitteeseen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 31.1.2020 mennessä.

Vuoden Koira-kilpailuihin otetaan mukaan kaikki kyseisen kalenterivuoden aikana Suomen Kennelliiton, Suomen Palveluskoiraliiton ja Suomen Agilityliiton (ulkomailla FCI:n hyväksymän Kennelliiton) hyväksymiin näyttelyihin ja kokeisiin Suomessa tai ulkomailla osallistuneet bordercolliet ja australiankelpiet, joiden omistajista vähintään yksi on SBCAK ry:n jäsen. Koiran tulee asua pääsääntöisesti Suomessa.

Osallistumisohjeet:

  • Mikäli ilmoitat koirasi useampaan kategoriaan, lähetä jokaisen lajin tulokset erillisinä sähköpostiviesteinä.
  • Kirjoita sähköpostin otsikkoon rotu, kilpailukategoria ja koiran virallinen nimi.
  • Kirjoita viestiin valitsemasi tulokset ja niistä saatavat pisteet sekä yhteenlasketut loppupisteet
  • Liitä jokaiseen sähköpostiin mukaan linkki koirasi tietoihin Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä, jossa viralliset tulokset ovat nähtävillä.
  • Mikäli tulos ei näy Kennelliiton sivulla, liitä mukaan kuva/kopio arvostelulomakkeesta tai tuloksesta tai linkki ko. tapahtuman tulossivulle.
  • Mikäli lisäpisteitä saa sijoituksen mukaan, on myös sijoitus todistettava esimerkiksi kuvalla kilpailukirjasta, johon sijoitus on merkitty.

Vuoden Koira-kilpailujen voittajiin ollaan yhteydessä tulosten tarkastuksen jälkeen. Kaikki tulokset julkaistaan SBCAK ry:n lehdessä, yhdistyksen nettisivuilla ja Facebookissa. Lisäksi jokaisen kategorian voittajien esittelyt julkaistaan SBCAK ry:n lehdessä.

Palkinnot jaetaan SBCAK ry:n vuosikokouksessa. Niitä ei toimiteta jälkikäteen voittajille.

Molemmille roduille on omat kilpailut jokaisessa kategoriassa: Kilpailun säännöt ja pistelasku

HUOM!
Border & kelpie uutisiin 4/2019 on lipsahtanut väärä taulukko Vuoden Näyttelykoiran pisteidenlaskun kohdalle. Kotisivuilla oleva pistetaulukko on oikea ja pisteet ilmoitetaan sen mukaan. Mikäli olet ehtinyt jo lähettää pisteesi virheellisen taulukon mukaan, niin lähetäthän pisteesi uudestaan kilpailuun. Pahoittelemme mahdollisesta ylimääräisestä vaivasta.